Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2021 13:45 - Американският психиатър изразява загрижеността си от нарастващата деменция на Байдън
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 1258 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 02.04.2021 13:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Американският психиатър изразява загрижеността си от нарастващата деменция на Байдън  

Администратор
 30 март 2021 г.  Други писатели

 image

 

https://www.youtube.com/watch?v=DGcr0ZfTPWA

Sputnik News - 27 март 2021 г.
Включва 3-минутно видео )

„Свободни погледи, неподходящи усмивки“:
Американският психиатър анализира представянето на Байдън на 1-ва преса

 

"Къде съм?"

На 25 март Джо Байдън зададе въпроси на репортери за първи път след встъпването си в длъжност през януари. Д-р Карол Либерман, сертифициран от борда психиатър и автор на бестселъри, базиран в Бевърли Хилс, Калифорния, анализира представянето на 46-ия президент на фона на нарастващите спекулации относно здравето му.

Sputnik: Защо смятате, че е време да се позовете на 25-ата поправка, след като изгледахте първата самостоятелна пресконференция на президента Байдън?

Карол Либерман:  Вероятно имате същата приказка - „Императорът няма дрехи. Това е историята на император, който тръгнал по улицата, той искал да има тези изискани дрехи и шивачите се престрували, че му правят хубаво облекло. Те просто му изиграваха шега. Той тръгна по улицата, парадирайки и беше гол, без дрехи. И имаше едно момченце, което извика: „Императорът няма дрехи“. Всички останали се преструваха, че всичко е наред. Такава е ситуацията, която имаме тук, че ... сега, разбира се, все по-малко хора се правят, че всичко е наред, защото след пресконференцията това е очевидно.

Аз съм психиатър, но всъщност не е нужно да сте психиатър след пресконференцията, за да видите, че определено има нещо нередно в мисленето на Байдън, паметта му и т.н. Обадих се преди изборите. Опитах се да предупредя хората и го нарекох посягащо на деменция. С други думи, ранните етапи на деменция.

Sputnik: Какви признаци на възможно неразположение видяхте по време на речта? Това ли е нещо, което той е казал, или е езикът на тялото му?

Карол Либерман:  Това бяха редица неща. Това всъщност се влошава с времето. Това е едно от най-тревожните неща - че през последните шест месеца или повече той е имал повече от тези признаци.

Например, един знак са очите му. Изглеждаше, че се е вгледал свободно, когато гледаше публиката. Не му се струваше ... че има нещо зад очите му. Друг пример е, че понякога той се усмихва неуместно. Друг пример е - и той направи това по време на кампанията - той щеше да каже „къде съм?“ Хората го взеха вчера, например, къде се опитвам да намеря следващия човек, на когото да се обадя, следващия репортер и т.н. Но той използва израза „къде съм?“ много пъти. И в някои случаи той всъщност буквално изглеждаше изгубен, физически изгубен, дезориентиран.

Той изкриви някои от думите си. Той каза неща като „когато дойдох в Сената преди сто и двадесет години“. И ясно е, че той не разбира грешката си. Би било едно нещо да се каже такава грешка и след това да се каже, добре, какво казвам? Не беше преди сто и двадесет години, но той не го каза.

След избирането си той продължава да говори в някои от своите речи, речи извън маншета. Това е първата пресконференция, но той е казвал в други моменти, неща, които го правят да изглежда като ... "Аз бягам". Например вчера той каза „Аз бягам по три причини“. И той говори за прозрачност и възстановяване на гръбнака на Америка, обединяване на страната и така нататък. Но - тичам ли? Той вече се кандидатира и е президент.

Това е много обезпокоително. Съжалявам много за него. Чувствам се много загрижен за Америка. Мисля, че имаме нужда от някой, който е по-наясно.

Когато сте президент на Съединените щати или когато сте лидер на която и да е държава, трябва да можете да държите в ума си много абстрактни понятия, много информация наведнъж и много различни понятия за това как нещата взаимодействат помежду си. Когато имате някакво когнитивно увреждане, е особено трудно да мислите така. Това е особен тип мислене, което е много трудно. Много е трудно за никого. Ако имате когнитивен спад, това е едно от нещата, което върви първо или е особено засегнато.

За щастие той не е единственият, който управлява държавата. Той е президент. Има вицепрезидент. Има конгрес. Има много други хора във Вашингтон, които отговарят за управлението на правителството или за различни аспекти на правителството. Но това беше смущение за него самия и за страната.

Чувствам, че е много неудобна позиция да говоря за това на някой от друга държава. Но не мисля, че всъщност правя големи изненади, защото мисля, че някой, който го гледа, може би не знае как да го каже на точния език, за който говоря. Но хората можеха да видят и не е нужно да сте психиатър, не трябва да сте американец, за да видите, че има проблеми, препъва се. И да видим, че това е само продължение, влошаване на това, което той е имал от месеци и месеци.

Sputnik: Въпреки че използването на бележки по време на пресконференции едва ли е безпрецедентно, мамят на Байдън имаше имена и снимки на репортери, а до снимките на някои кореспонденти имаше номера. Вярвате ли, че конференцията е била „по сценарий“?

Карол Либерман: Последният път, когато изнесе лекция - не пресконференция, а изявление пред света, пред Америка, той използва телесуптер и изглежда имаше проблеми с виждането на телесуфлера. Той много присвиваше очи. И мисля, че може би ... Първо, наистина не можете да имате пресконференция с телесуфтер. На първо място, репортерите ще могат да видят какво пише на него. Те прибягнаха до мамят на тези документи и, да, със снимки. Може да не се очаква да знае имената на всички репортери и как изглеждат, но в измамническата му карта имаше много повече от това. И отново, не че трябва непременно да помните всеки факт и цифра - той не знаеше какво точно ще бъде попитан. Въпреки че да, има намеци, че някои хора казват, че той може да е знаел поне някои от въпросите предварително.

Sputnik

ВИДЕО: 3,10 минути

 






Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39740990
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031